View Single Post
Stary 14-07-2014, 18:37   #14
Krzysztof2507
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Tanie przeglądy w ASO Ford?

Cytat:
Napisał Cien77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jestem pewien, bo jadę wtedy, kiedy kończy mi się gwarancja.... Co do zakresu to wcale nie wygląda tak dobrze jak w reklamie. Ze względu na większą awaryjność diesla i większe koszty napraw w samochodach z takimi silnikami wprowadzili współodpłatność. W przypadku koła dwumasowego jest to 50%. To trzeba przeliczyć czy się wtedy opłaca z cenami ASO. Ja mam jednak silnik benzynowy i tam współodpłatności nie ma....Jak dotąd nie musiałem korzystać, ale myślę, że te parę złotych warto na wszelki wypadek zapłacić.
Uwaga:
Aby wykupić Gwarancję 12 należy wykonać przegląd standardowy. Przegląd promocyjny 4+ jest przeglądem o mniejszym zakresie czynności kontrolnych.

Co do pytania czy się opłaca, czy nie, to trzeba chyba podejść tak, ok 130 zł za Gwarancję12 + 150 zł za test IDS + koszt przeglądu = przegląd robimy, bo warto zadbać o auto + pieczątka w książce, a reszta od 130 zł do 280 zł to pieniądze, które wydajemy, ale jak coś się popsuje za 2 500 zł to jednak udana inwestycja.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Jeśli korzystacie z przeglądu 4+ lub tylko wymiany oleju, a w ASO "wykryją", że coś jest do naprawy, dopytujcie się za ile mogą to zrobić w ASO taniej. Zawsze są dodatkowe promocje na klocki, tarcze, inne... Jak doświadczenie pokazuje w nieASO ceny są takie same, porównywalne i oczywiście tańsze, ale jak się doliczy VAT, to nie wychodzi zawsze taniej. Kolejna sprawa czy części nieoryginalne są takiej same jakości?
Krzysztof2507 jest offline   Odpowiedź z Cytatem