Cytat:
|
Nie jestem pewien, bo jadę wtedy, kiedy kończy mi się gwarancja.... Co do zakresu to wcale nie wygląda tak dobrze jak w reklamie. Ze względu na większą awaryjność diesla i większe koszty napraw w samochodach z takimi silnikami wprowadzili współodpłatność. W przypadku koła dwumasowego jest to 50%. To trzeba przeliczyć czy się wtedy opłaca z cenami ASO. Ja mam jednak silnik benzynowy i tam współodpłatności nie ma....Jak dotąd nie musiałem korzystać, ale myślę, że te parę złotych warto na wszelki wypadek zapłacić.
|
Uwaga:
Aby wykupić Gwarancję 12 należy wykonać przegląd standardowy. Przegląd promocyjny 4+ jest przeglądem o mniejszym zakresie czynności kontrolnych.
Co do pytania czy się opłaca, czy nie, to trzeba chyba podejść tak, ok 130 zł za Gwarancję12 + 150 zł za test IDS + koszt przeglądu = przegląd robimy, bo warto zadbać o auto + pieczątka w książce, a reszta od 130 zł do 280 zł to pieniądze, które wydajemy, ale jak coś się popsuje za 2 500 zł to jednak udana inwestycja.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Jeśli korzystacie z przeglądu 4+ lub tylko wymiany oleju, a w ASO "wykryją", że coś jest do naprawy, dopytujcie się za ile mogą to zrobić w ASO taniej. Zawsze są dodatkowe promocje na klocki, tarcze, inne... Jak doświadczenie pokazuje w nieASO ceny są takie same, porównywalne i oczywiście tańsze, ale jak się doliczy VAT, to nie wychodzi zawsze taniej. Kolejna sprawa czy części nieoryginalne są takiej same jakości?