Temat: [Focus 1998-2004] Gasnie podczas jazdy
View Single Post
Stary 16-07-2014, 21:21   #47
przemek1608
ford::amateur

Imię: Przemek
Model: Focus
Silnik: 1,8
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Gasnie podczas jazdy

Migająca w trakcie jazdy kontrolka świecy żarowej.Ford Focus 1999 1,8 TDI
Witam serdecznie wszystkich mój problem jest bardzo uciązliwy ponieważ zapala mi sie wczasie jazdy i mroga kontrolka od swiecy zarowej auto automatycznie traci moc i jedzie jedynie na biegu jałowym gaz nie raguje dopiero jak ponownie wyłocze silnik wraca do normalnosci byłem w serwisie i pojawiły sie dwa błedy jeden P1342 to jest wadliwy pedał gazu a drugi P0167 i tu jest problem bo ten błod nic konkretnego nie mówi tylko tyle ze jest problemz pompa ale nie wiadomo jaki czy sterownik pompy czy regulator cisnienia a moze macie jeszcze jakies pomysły co moze byc auto zaczyna na dodatek ciezko palic nie zawsze ale czesciej jak jest rozgrzany silnik niz zimny co jest dziwne powino byc na odwrót
czytałem forum i wyczytałem wiele przyczyn niektore były nawet sensowne chciał bym wiedziec zanim zdecyduje sie wymontowac pompe wolał bym tego nie robić filtr powietrza i paliwa jest nowy nie kopci normalnie sie zbiera nie szrpie fajnie idzie tylko zapala sie ta kontrolka od swiecy ktora mowi o awari i czasami ciezko pali chociaz teraz coraz ciezej
przemek1608 jest offline   Odpowiedź z Cytatem