Temat: [Ka 1996-2008] Wysokie obroty silnika
View Single Post
Stary 18-07-2014, 22:56   #17
Misiolek
ford::amateur

Imię: Krzysztof
Model: Ford Ka
Silnik: 1.3
Rocznik: 1997
Wink Odp: Wysokie obroty silnika

Cytat:
Napisał gali 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam taki problem po przejechaniu paru metrów maja kaczucha dostaje bardzo wysokich obrotów jak się zatrzymam to spada po jakim czasie do normalnych może mi ktoś poradzi jaka to może być przyczyna i co z tym fantem zrobić?
Ostatnie 5 tysięcy przejechałem z identycznym problemem, jak Twój ( mam Kaczkę 1,3 z 1997). Grzebałem coś tam przy krokowym, ale nic nie pomagało. No i ostatnio zdechło sprzęgło (rowerzyści zaczęli mnie wyprzedzać), a że sam wymienić nie dałbym rady, doczołgałem się do warsztatu (na ostatnim kilometrze wyprzedzały mnie babcie z wózkami, a samochód wył). Pan wymienił mi cały komplet sprzęgła i nie tknął nic innego. Od tego czasu (przejechałem 3 tys.) nie słyszałem wyjących obrotów na wciśniętym sprzęgle ani razu. A poprzednio dojazd do każdych świateł ,aż do całkowitego zatrzymania samochodu, był koszmarem. Nie wiem, co ma wspólnego stan sprzęgła do wyjących obrotów na wciśniętym sprzęgle, jak i na jałowym, ale to fakt: po wymianie sprzęgła, okazało się, że krokowy, sonda i te wszystkie cholerne czujniki działają jak trzeba.
Misiolek jest offline   Odpowiedź z Cytatem