Temat: [Focus 2008-2011] Opis wtyczki C96 front-1 w GEM
View Single Post
Stary 19-07-2014, 10:16   #16
Harisonl
ford::advanced

Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCi 1.8
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Opis wtyczki C96 front-1 w GEM

Prawdę mówiąc to sam nie wiem do końca co rozładowywało akumulator. Być może gdy szukałem w bezpiecznikach zwarcia coś lepiej docisnąłem i wszystko się unormowało. Na pewno akumulator był trafiony, co do alternatora ładowanie miał dobre nawet jak go odłączyłem to pobór prądu nie malał co wskazywało by ze w altku nie ma zwarcia. Po wymianie altka i aku problemy z rozładowywaniem ustały. Wsumie do końca też nie jestem pewny bo jeżdżę autem codziennie 120 km do pracy i altek doładowuje mi akumulator. Pewność bym miał jak by mi auto postało z tydzień albo zimą. Jak mierzyłem pobór prądu to po wszystkich zabiegach osiągam wartość 0.03 A po jakiś 45 minutach postoju jak się wszystko wygasi. Wygaszanie auta jest jakby 2 fazowe bo gdy zgaśnie radio i wyświetlacz licznika to mam na amperomierzu wartość 0,22A dopiero po kolejnym czasie ta wartość spada do 0,03A. Wydaje się że jest wszystko dobrze. Zobaczymy co będzie zimą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Alarm mam jakiś logic 4 tylko on mi się po tej całej akcji popsuł i wyje kiedy chce. Gdy zamykam auto nie pika 3 razy a po 10 min wyje. Jest to uciążliwe bo w nocy wyje gdy wyjdę do sklepu i wracam wyje i tak na okrągło. Gdy wypiąłem centralkę alarmu to nie mogę auta uruchomić bo wyskakuje komunikat usterka silnika. Wyjąłem bezpiecznik od centralki. Co prawda auto już nie wyje bo alarm się nie uzbraja ale za to gdy używam kierunków w czasie jazdy zaczyna mi pikać ta niebieska dioda i pika sobie w najlepsze raz z dźwiękiem migacza. Umówiłem się do Aso forda na naprawę tego alarmu a jeśli nie dadzą rady to go wymontuję i po kłopocie
Harisonl jest offline   Odpowiedź z Cytatem