View Single Post
Stary 20-07-2014, 23:16   #169
niejan
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Fiesta ST2 MK7, Focus ST3 mk4
Silnik: 1.6T 219 KM, 2.3T 280 KM
Rocznik: 2014, 2020
Domyślnie Odp: Podniesienie mocy 1.6 ecoboost 150KM?

Cytat:
Napisał niejan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Generalnie ciężko chyba będzie osiągnąć spalanie jak przed przejściem na ciemną stronę mocy ale przy rozsądnej jeździe może być tylko ok 0.5 - 1 l/100 km wyższe.
Chyba niewiele w zamian za niezłe przyśpieszenie i jak pisałem przewidywalność silnika.
Po odebraniu samochodu od Heko kolejny przystanek - już dłuższy to była lakiernia (jakieś drobiazgi rysy itp).
Ale niestety przez dłuższy czas nie miałem kontaktu z rocket science by Heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak jechałem od Heko na śląsk autostradą z tempomatem wyszło mi 9l/100 km przy 140 km/h. Normalnie wychodzi przy tym obciążeniu i boxie 8.5 dlatego pomyślałem że jednak spalanie będzie wyższe. Ale jak wczoraj jechałem też autostradą w takiej samej konfiguracji to jednak wyszło 8.5. Może jak jechałem od Heko bardziej wiało ? A może komputer coś tam przeprogramował ?
W mieście jednak chyba marne szanse na takie samo spalanie - trzeba by bardzo uważać na gaz.

Jak to jest Grzegorz, wrzuciłeś nowe mapy a komputer (jakoś tam może chyba modyfikować parametry silnika) po jakimś czasie się 'dostroił' ?
niejan jest offline   Odpowiedź z Cytatem