Cytat:
|
Generalnie ciężko chyba będzie osiągnąć spalanie jak przed przejściem na ciemną stronę mocy ale przy rozsądnej jeździe może być tylko ok 0.5 - 1 l/100 km wyższe.
Chyba niewiele w zamian za niezłe przyśpieszenie i jak pisałem przewidywalność silnika.
|
Po odebraniu samochodu od Heko kolejny przystanek - już dłuższy to była lakiernia (jakieś drobiazgi rysy itp).
Ale niestety przez dłuższy czas nie miałem kontaktu z rocket science by Heko
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak jechałem od Heko na śląsk autostradą z tempomatem wyszło mi 9l/100 km przy 140 km/h. Normalnie wychodzi przy tym obciążeniu i boxie 8.5 dlatego pomyślałem że jednak spalanie będzie wyższe. Ale jak wczoraj jechałem też autostradą w takiej samej konfiguracji to jednak wyszło 8.5. Może jak jechałem od Heko bardziej wiało ? A może komputer coś tam przeprogramował ?
W mieście jednak chyba marne szanse na takie samo spalanie - trzeba by bardzo uważać na gaz.
Jak to jest Grzegorz, wrzuciłeś nowe mapy a komputer (jakoś tam może chyba modyfikować parametry silnika) po jakimś czasie się 'dostroił' ?