Temat: [Focus 2008-2011] "Płukanka" silnika przy wymianie oleju
View Single Post
Stary 21-07-2014, 12:24   #25
ExpressParts
ford::advanced

Imię: Krzysiek
Model: Ford Transit Courier
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: "Płukanka" silnika przy wymianie oleju

Cytat:
Napisał andrejus17 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Olej syntetyczny 5w30 do 10-15 letniego auta? Czy to aby dobry pomysł ?
To bardzo dobry pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Im dłużej stosujesz dobry olej, tym lepiej dla silnika. Przebieg ani wiek nie determinują lepkości stosowanego oleju.
PS. W 2009r kupiłem audi 1.9tdi z przebiegiem 226tkm (nie wiem ile realnie) - jeździł na 10W40 nie wiem jak długo wcześniej. Od razu pierwsza zmiana była na 5W40 (płukankę też zrobiłem) i dziś mam 364tkm - nie pojawiły się żadne wycieki i silnik ma się bardzo dobrze - w zeszłym roku dostał nawet mały zastrzyk z dodatkowymi konikami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oleje Motul (CERTYFIKAT), Penrite, Liqui Moly i wszystkie części do Waszych Fordów (i nie tylko)! Sprzęgła i dwumasy! Najtaniej!!! tel. 888 530 456, GG: 3543322https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=300134
ExpressParts jest offline   Odpowiedź z Cytatem