View Single Post
Stary 22-07-2014, 10:33   #17
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Pasy widmo i stłuczka

Cytat:
Napisał siwy05 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wystarczy wskazać podstawę prawną, bo chyba na nich się opieramy i temat zostanie zakończony...
Gdyby ten temat był regulowany jedną ustawą, to nie było by problemu, ale nie mam czasu szukać tych wszystkich nowelizacji. A tak na marginesie, jeśli mi w domu nikt kanapek nie zrobi, to robię je sam, Ty widzę wolisz chodzić głodny...
Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
prawy pas jest poprawny bo widać go z odległości 50m więc jest aktwyny nie zależnie od tego co by twierdzili. Powoduje on że pas środkowy zanika, bo nie mogę kontynuować jazdy tym samym pasem bez przecięcia go
Piszesz w jakimś obcym języku, bo nie kumam? Co znaczy pas poprawny, czy aktywny? Kto ma coś twierdzić?
Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy w takim wypadku nie powinno być to oznaczone pasem P1c o podwójnej grubości?
Jedynym błędem, jaki tam zauważyłem, jest fakt użycia farby białej, zamiast żółtej, do oznakowania tymczasowego. Grubość pasów tymczasowych nie ma żadnego znaczenia.
Cytat:
Z dziennika ustaw wynika że "stosuje się do" ale czy to znaczy że musi czy że może?
Prawo zwykle jest stanowione w taki sposób, by zawsze znalazła się jakaś furtka, wyjście awaryjne, czy też "czapka niewidka" i to dotyczy nie tylko naszego kraju. Więc mając na uwadze głośne "i, lub czasopisma", w dzienniku ustaw zastosowano także zwrot "musi" z zaznaczeniem, że w niektórych przypadkach "może" i teraz należało by zaangażować sztab prawników, którzy ustalą co to za niektóre przypadki.