View Single Post
Stary 22-07-2014, 13:30   #22
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: Pasy widmo i stłuczka

Hak tylko czy te znaki mają także "moc prawną" jeśli są przed zdarzeniem? Kiedy auto znajdzie się na równi z znakami będzie już najeżdżać na którąś z krawędzi albo lewą albo prawą. Dziś to dokładnie sprawdziłem.

Wracając do pytania odnośnie oznakowania poziomego czy jest to takie samo zakończenie pasa jakie widzimy np na rondach? Tam też droga zostaje przecięta innym pasem lecz ten inny pas posiada grubą kreskę która oznacza koniec pasa. Zmierzam tutaj do tego że coś takiego mogło wywołać dezorientację i kierowca w tym momencie ma nieczytelny obraz w którą stronę prowadzi pas ruchu, bo i z lewej jest przecięty i z prawej czyli się kończy, myślę że nie o to chodzi w znakowaniu drogi która jest szczególnie ruchliwa aby kierowcy się zastanawiali jak mają jechać.

Brak znaku poziomego z grubą linią daje do zrozumienia że zarówno jadać w prawo jak i w lewo nie zmienia się pasa ruchu co jest niedorzeczne. Nie spotkałem się jeszcze aby pasy się przecinały i żaden nie sygnalizował który pas się kończy a który nie. Jeszcze się nie spotkałem aby gdziekolwiek tak był oznaczony pas ruchu.

Zrozumcie mnie że mam zamiar wnioskować o nie zabieranie zniżek, już AC nie będę ruszał bo nic wielkiego mi się nie stało, dlatego potrzebuje nawet najmniej niezgodne z sobą fakty.

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 22-07-2014 o 13:45
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem