View Single Post
Stary 22-07-2014, 13:46   #23
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Pasy widmo i stłuczka

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrozumcie mnie że mam zamiar wnioskować o nie zabieranie zniżek, już AC nie będę ruszał bo nic wielkiego mi się nie stało, dlatego potrzebuje nawet najmniej niezgodne z sobą fakty.
Trzeba było tak od razu. Podstawowym i ewidentnym błędem jest wadliwe, czasowe oznakowanie poziome na jezdni (linie powinny być żółte).
Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie można wykluczyć jak to urząd powiedział że pas prawy jest nie aktualny bo jest stary.
To akurat nie gra żadnej roli. Nawet gdyby linie były nowe, a na czas remontu namalowano by czasowe, zastępcze oznakowanie, to razem za znakiem "prawostronne zwężenie drogi" mamy wyraźny sygnał dla kierującego, że prawy pas się kończy i należy zmienić pas ruchu. Zmiana pasa dotyczy jednakże wyłącznie kierującego korzystającego z pasa, który się kończy. Jadący lewym pasem, czy, jak kawałek dalej - środkowym pasem, nie muszą zmieniać pasa, bo na swej drodze nie mają żadnych przeszkód, nie muszą też ustępować kierującym usiłującym zmienić pas z prawego na środkowy.