View Single Post
Stary 23-07-2014, 13:26   #294
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

Trochę przerwę wątek. Miesiąc temu na urodziny żona mi "pozwoliła" kupić sobie prezent i od miesiąca jeżdzę z Mio 358.
Do tego karta MicroSD Kingston 32GB Class 6.
W promocyjnej cenie zakupiłem kamerę za 298 zł, co uważam za cenę bardzo dobrą jak na urządzenie firmowe, z gwarancją i solidnie wykonane. Cieszy mnie też że urządzenie jest małe.
Jakość nagrania jest bardzo dobra, widać że lepsza matryca w środku spokojnie daje radę w porównaniu z innymi kamerami FullHD któe może i obraz o takiej "wielkości" generują, ale jakość nagrania jest porównywalnie słabsza.

Kamera ma ziarniste nagranie oraz niezbyt perfekcyjnie radzi sobie z refleksami (odbiciami na szybie). Filtr CPL (polaryzacyjny) załatwiłby sprawę ale nie mam na razie ochotę się bawić w montaż tak małego filtra.

Z funkcji kamery jestem również zadowolony, gdyż w razie uderzenia lub mocnych wstrząsów, na wyświetlaczu pojawia się napis "Zdarzenie" i plik jest przenoszony z DCIM/MEDIA do DCIM/EMER.

Równie fajna funkcja jest wykrywanie ruchu, ktore jest na tyle mila opcja, ze plik posiada rowniez kilka sekund nagrania z przed wykrycia ruchu.
Czyli po odtworzeniu filmu mozemy zobaczyc 2 sekundy kiedy nic sie nie dzieje po czym widzimy ciezarowke ktora omija nasze auto pozostawione na poboczu.

Przykladowe nagranie:
https://www.youtube.com/watch?v=b7PG4Ga1lg4

Co do nagran w nocy.
Brak diod podczerwieni jest jednoczesnie i wada i zaleta.
Ogladalem nagrania z kamer ktore maja diody podczerwieni i zauwazylem ze jak dodamy wlaczone swiatla to zazwyczaj nie ma zadnej mozliwosci aby zobaczyc numery rejestracyjne innych pojazdow - bo diody podczerwieni + ciemnosc dookola tworza z oswietlonego punktu zarowke ktora wrecz przepala matryce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wracajac do Mio 358 - jest to dobry produkt ktory polecam kazdemu.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widok z zewnątrz

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Montaż w środku, przewód puszczony przez podsufitkę, po słupku kierowcy, pod kierownicą za plastikiem i do kolumny centralnej

Wtyczka zasilania przeciągnięta przez drążek skrzyni biegów
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem