View Single Post
Stary 23-07-2014, 19:06   #1686
Depcioszekk
ford::beginner

Imię: Chris
Model: mondeo mk5 titanium automat
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Witam
Przeszukałem całe forum i chyba jeszcze nikt nie poruszał takiej kwestii:
Mam rzeczone Radio blaupunkt autko to Mondek 2008 2.0tdci 140km i wersja titanium...
I teraz pełno niespodzianek :
- klima nie chodzi : kompresor naprawiony (rzekomo elektromagnes był zepsuty)
- elektromechanik znalazł uszkodzenie w połączeniu przekaźnika klimy i sterownika silnika... podpiął tam kabel na krótko zamiast tego uszkodzonego i od razu można było usłyszeć jak załacza się elektromagnes, przy czym klima choć napełnina dalej nie chłodziła...
---- problem jest podobno z komunikacją bo radio na przemian się wyłącza i włącza z komunikatem że przy wyłączonym silniku radio wyłączy się po godzinie - wniosek Rdio nie widzi załączonego motoru... ale przy okazji tego wyłączania czasem wyłaczy się całkiem klimatyzacja więc nie chodzi nadmuch nie widnieją żadne wartości dotyczące klimatyzacji za to po chwili mogą się one pojawić ale są zawsze zresetowane do A/C 22 stopnie i nie da się nic zmienić dopoki radio sobie samo nie postanowi na to zezwolić...
Zatem radio wariuje, wiązka uszkodzona a tu możnaby podejrzewać że np CAN jest uszkodzony albo coś innego... ZROBIŁEM to co było w pierwszym poście - zaktualizowałem oprogramowanie ale nie pomogło...

Moje pytanko: czy takie objawy to bardziej cały ten panel z radiem i klimą czy raczej wiązka gdzieś tam czy CAN czy poprostu jakieś inne problemy... jeśłi miał ktoś kiedyś podobny problem to proszę o pomoc...

Pozdrawiam
Depcioszekk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Depcioszekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem