View Single Post
Stary 23-07-2014, 22:17   #1690
Depcioszekk
ford::beginner

Imię: Chris
Model: mondeo mk5 titanium automat
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
Smile Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał tombalt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sterowanie jest po magistrali can. W zeszłym roku przydarzyło mi się dziwne zjawisko: zgasł wyświetlacz w radiu, pomogło wyjęcie i ponowne włożenie radia. Podejrzana jest wiązka . na szczęście od tamtego razu wszystko działa. Jak niedziałał wyświetlacz to przestało działać również sterowanie panelem klimatronika.

skrobnięte na ONE X
Zatem spróbuję pójść tym tropem choć dziwne by to było bo w sumie CAN jest dość gruby... spróbuję posprawdzać to w wolnej chwili.. W sumie ciekawe bo radio było dwa razy wyciągane przez dwóch elektroników samochodowych i po tym czasie nasiliły się objawy może to faktycznie ma związek tak jak mówisz... (piszesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Będę na bieżąco informował jak przebiega sprawa mojego fordzika...

a w sumie ciekaw jestem czy spodziewać się uszkodzeń mechanicznych czy raczej luźnych styków... muszę się zaopatrzyć w klucze do wyciągnięcia radia więc chyba to potrwa parę dni

Dzięki za porady
Depcioszekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem