Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 23-07-2014, 22:53   #49
_MarSs_
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Dopiszę swoje doświadczenia z chińskim andkiem.
Kupiłem z aliexpress 1100zł dla Chińczyka, 250 dla DHL i 510 dla państwa polskiego.

Radio ma tylko Androida 4.2, dwurdzeniowy procesor 1 Ghz, 1GB RAM i 8GB flash oraz jeden slot na karty SD do 32GB i 3 porty USB. ekran pojemnościowy.
Działa modem Huawei 3G oraz WiFi.
Generalnie system bardzo sprawny, kamera cofania ma priorytet przed wszystkim i włącza się max po 3 sekundach od odpalenia silnika.

Nawigacja łapie fix do 40 sekund. Bez problemów działa Automapa, iGO oraz Yanosik!
Z dobrych plików FLAC gra bardzo dobrze na fabrycznych głośnikach, a po wymianie na Hertz jeszcze lepiej.
Wszystko działa jak powinno, sterowanie z kierownicy OK, wyświetlanie na zegary - tylko częstotliwość odbioru radia.

Z minusów wymienię dość głośny szum wentylatora w radiu (słychać gdy silnik jest zgaszony i jest przerwa w muzyce) oraz słabą czułość wbudowanego mikrofonu do bluetooth (to rozwiązałem dorabiając sobie wejście na zewnętrzny mikrofon - zastosowałem taki z zepsutego dyktafonu i zbiera o niebo lepiej). Słaba jest aplikacja radia, bo niby ma RDS, ale bardzo małą czcionką i słabo widać. Działa AF, TA i PTY. Głośność może się zmieniać wraz z prędkością, jasność się zmienia wraz z regulacją zegarów oraz można dodatkowo wygasić ekran.

Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Każdy kto jedzie ze mną pierwszy raz jest w szoku gdy zapuszczę kilka teledysków w HD z dźwiękiem 48kHz/24bit.

Jak macie pytania to zapraszam.

Ostatnio edytowane przez _MarSs_ ; 23-07-2014 o 23:19
_MarSs_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem