Wykresy z tej hamowni wyglądają dziwnie... Porównaj z dowolnymi wykresami z hamowni Heko
http://forum.fordclubpolska.org/show...postcount=4115
Może koledzy mają "zaszyty" wykres na hasło "2.0TDCi 140PS"?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na poważnie:
1) częściowo "dziwność" wykresu tłumaczy ciągnięcie obrotów aż do "odcinki"... U Heko obroty dla TDCi kończą się na 4600, więc nie ma tej końcówki... Tak czy inaczej wykres nadal odstaje...
2) postawił bym ten samochód u kolegów "kreatorów" na rolkach jako "2.0TDCi 163PS" i zobaczył co ich komputer narysuje...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
... Jeśli kolega Mayak nie jest na urlopie, to podjadę do niego i może jeszcze raz sprawdzimy - a potem prosto na rolki do hamowni :-)
|
Kolega mayak jest na urlopie do pierwszego weekendu sierpnia. 30 lipca (w środę) jestem w Warszawie - mogę wziąć sprzęt i możemy się umówić ("w czynie społecznym") na eksperyment pod hamownią: przestawię z powrotem na 140 - zhamujemy, zrobię ("po mojemu") update 140->163PS i znowu zhamujemy... Trzeba by mieć termin na rolkach tak od godz. 14:30 do 16 (wcześniej mam spotkania). Trochę szkoda, że ta hamownia jest z mojego punktu widzenia "prawie pod Lublinem"... Po tych ewentualnych zajęciach muszę jeszcze dojechać do domu na Śląsk a tu cała Warszawa w poprzek...