View Single Post
Stary 24-07-2014, 19:43   #10
maidey
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Focus MK1
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: TDDi 90KM - Przyspieszanie OK, ale do 140km/h?

Witam ponownie

Niestety problem dalej jest, ale już jest gorzej... tzn dzisiaj na trasie 350km na początku się zdziwiłem bo przy pedale w podłogę wyciągnął mi 90km/h. Stanąłem na poboczu, zgasiłem, odpaliłem i przegazowałem - na luzie poszedł mi do prawie 5tys obrotów i zobaczyłem za sobą czarną wielką chmurę, ale tylko przez chwilę. Stwierdziłem, że może się coś przytkało i może tak było bo później przyspieszał do 110km/h, ale z wielkim trudem. W tym momencie ma problem na biegach 3, 4, 5 wejść powyżej 2tys obrotów.
Robiony był dwa dni temu rozrząd, ale bezpośrednio po zrobieniu przejechałem 150km i nie było takiego efektu. Natomiast zalałem dzisiaj cały bak Vervy na Orlenie, ale nie wiem czy taki mógłby być efekt kijowego paliwa??
Wcześniej w samochodzie zrobione były wężyki przelewowe od wtrysków bo się z nich lało.
Po przegazowaniu go trochę w poprzednim miesiącu trochę ożył ale to co dzisiaj się działo to masakra. Na starcie ze świateł tir mi potrafił odejść Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy myślicie, że to turbina się skończyła? czy to może to paliwo?
Zauważyłem też, że zaślepka od EGR-a, którą montowałem, chyba nie jest szczelna bo rura od spalin jest od góry pobrudzona jakimś olejem na czarno od zewnątrz. Nie miałem jak ego sprawdzić czy to olej bo wszystko gorące jak otworzyłem maskę na trasie ale nie wiem czy to by mogło mieć też aż takie znaczenie.
maidey jest offline   Odpowiedź z Cytatem