View Single Post
Stary 25-07-2014, 21:49   #8
ko_stek1
ford::average

Model: Mazda 2 DY
Silnik: 1600 16 V pb + LPG
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Bład P0172 Szarpie i męczy sie na benzynie

Hej, kilka dni temu wymieniłem zaplanowane wtryskiwacze, roboty trochę było ponieważ, trzeba ściągnąć tylną osłonę kolektora żeby dostać sie to śrub mocowanych do listwy wtryskowej, 2 szt, ściągnąć przepustnice i filtr powietrza dla lepszego dostępu, odpiąłem także korkowca i zdjąłem kable z cewki, wszystko poszło w miarę sprawnie ok 2.5 h.

Wymieniłem 2 wtryskiwacze, o dziwo 1 i 2 były ładne, bez widocznych ciemnych osmoleń, natomiast 3 i 4 tragiczne, od razu widziałem że leją. Dodaje załącznik. Po wymianie wszystko hula jak miło, ciągnie od spodu i nie ma dziury po wciśnięciu gazu. Nareszcie znalazłem przyczyneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hura, dzieki za pomoc i pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ps. w miedzy czasie zmieniłem kierownice na skórzaną, mmmmmiodzio. Teraz czuje sie jak bym kupił kaczolota na nowoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Polecam bo koszt nie duzy, za ładną skórzaną kierownice, 2 wtryskiwacze i przesyłkę pobraniowa zapłaciłem 80 zł na allegroGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMAG0013.jpg (57.0 KB, 79 wyświetleń)
ko_stek1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem