Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???
Dzisiaj widziałem swój nowy model transita 350HD/470HD i powiem wam że nie wygląda tak źle owszem wszystko jest kwestią gustu ale pamiętam jak po modelu 2000-2006 wprowadzili model 2006-2014 to ten to wyglądał dramatycznie zwłaszcza jeżeli miał pół przodu (zderzak i grill) czarny.
Ja się nie mogłem przez długi czas przyzwyczaić do modelu 2006-2014.
A ten obecny powiem wam że jest całkiem całkiem zgrabny podoba mi się zabezpieczenie progów auta na całej długości listwami plastikowymi fajnie wyprofilowanymi no i bardzo ładny jest tył auta.
Dodatkowo wersja HD (koła bliźniacze) ma poszerzone nadkola plus szerokie listwy plastikowe przez całe auto nadają nowemu modelowi zwartej bryły/konstrukcji nadwozia.
Ciekawostką jest że mój nowy model był zapakowany kolo nowego sprintera ( bez bliźniaczych kół) i nowy model transita jest dużo wyższy o sprintera i tylne drzwi w Transicie są mocno wypukłe co poeoduje optycznie dużo większego auta.
Za to nowy przód sprintera prezentuje się bardzo agresywnie i jego wygląd jest charakteryzowany na inne nowe modele mercedesów z charakterystycznym dużym agresywnym grillem no i przednimi światłami. Dodatkowo sprinter miał ksenony z soczewkami i bardzo ładnie te reflektory się komponowały w całość przodu auta.
Tramsit za to sprawia wyrażenie delikatniejszego przodu auta ale tylko w porównaniu do sprintera ponieważ jego wysunięty przód auta w połączeniu z dużymi kołami (wersje na 16 calowych felgach) prezentuje się też bardzo ładnie dodatkowo nowy model transita ma dość ładne i duże lusterka które bardzo ładnie się składają w wersji elektronicznej.
Nowy model transita na kołach bliźniaczych (furgon) ma dodatkowo światła obrysowe z przodu w dachu oraz z tyłu dachu, a tego nie było w poprzednim modelu.
Reasumując nowy model transita wypada całkiem nieźle w porównaniu do konkurencji i w porównaniu do poprzedniego modelu w momencie wchodzenia na rynek.
Jedyne co bym zmienił to dodałbym bym większą/ładniejszą gamę kolorów nadwozia plus obowiązkowo reflektory ksenonowe i obowiązkowo większą gamę silnikową.
Ostatnio edytowane przez lukas_ko ; 26-07-2014 o 07:41
|