View Single Post
Stary 26-07-2014, 13:30   #11
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Po zamknięciu auta miga na desce czerwone i

Cytat:
Napisał swiergus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak już pisałem wcześniej jest to mój pierwszy samochód marki Ford i widzę że pytania z serii do czego to jest albo po co działa dla pana tedi jest co najmniej głupie lub zbędne.
Przejrzałem instrukcje Mondeo na stronie Ford Polska i faktycznie nawet się nie zająknęli o kontrolce immo. Mimo, że jest cała strona poświęcona immo w stylu ble, ble, ble. Jeżeli nikt przedtem nie miał Forda z immo, także nie musi wiedzieć co mu tam miga...
http://www.fordservicecontent.com/pu.../10MNDog2e.pdf
Generalnie kontrolka LED pokazuje status immobilisera - czy jest aktywny czy nie. Dodatkowo służy do informowania o kodach błędów układu.
Po włączeniu stacyjki prawidłowym kluczykiem, system przeprowadza test sprawności. Podczas przeprowadzania testu wskaźnik LED świeci się w sposób ciągły przez 3 sekundy, potem gaśnie.
Jeżeli świeci długo (nawet do minuty), znaczy to, że został użyty zły kluczyk, układ nie rozpoznał prawidłowego kodu. Natomiast jeżeli wykryje jakiś błąd, to błyska przez tę minutę - 4 błyski/s. Po tym wyświetla - odpowiednio błyskając dwucyfrowy kod błędu.

Tyle Kolego pokrótce o diodce immo w Fordach - skoro nie ma nic w instrukcji...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 26-07-2014 o 13:41
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem