Odp: Usterka Silnika, Immobiliser włączony
Sorki chłopaki... już wszystko poskładałem do kupy i usiadłem do kompa już po operacji :-(... w razie czego jestem i podpowiem co wiem jak ktoś jest chętny.
Bump: Pojawił mi się dwa błędy:
===DTC P0691:00-2F===
Kod: P0691 - Niska wartość sygnału w obwodzie sterującym wentylatorem 1
Status:
- DTC obecny w czasie wydania polecenia
- Lampka sygnalizująca wyłączona przy tym DTC
Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module).===END DTC P0691:00-2F===
===DTC U3001:00-08===
Kod: U3001 - Nieprawidlowe wylaczenie modulu sterujacego
Status:
- DTC zmienia się w usterkę stałą - usterka sporadyczna w czasie wydania polecenia
- Lampka sygnalizująca wyłączona przy tym DTC
Moduł: Moduł układu przeciwblokującego ABS / Układu przeciwpoślizgowego TCS===END DTC U3001:00-08===
Źle wskazuje komputer ile zostało do przejechania - pewnie wykasowane jest średnie spalanie i klima nie działa...
Bump: Jak wykasuje ten błąd to klima się włącza... Kod: P0691 - Niska wartość sygnału w obwodzie sterującym wentylatorem 1... wiecie może z czego może ten błąd wynikać? acha... ale bład za chwilę wyskakuje ponownie... może kolejny kabelek we wiązce :-(
Bump: Wiązka... ale w innym miejscu... ruszyłem kabelkami i zaczęło działać... ufff... trochę mniej rozbierania, widocznie jak wyciągałem wiązkę i chowałem to obruszyłem kabel sterujący wentylatorem...
Ostatnio edytowane przez kot_79 ; 26-07-2014 o 16:41
|