Mam pytanie - co zrobić, jeżeli mój ELM327 (wersja chińska za 20zł) ma inaczej poprowadzone połączenia z wtyczki do interfejsu? Załączam schemat jaki zrobiłem po oględzinach.
Dodam jeszcze, że dodałem przełącznik (opierając się na instrukcji). Wynik jest taki, że w jednej pozycji interfejs działa na HS-CAN (odczytuję moduły i dokonałem zapisu do HEC). W drugiej pozycji przełącznika (MS-CAN) - nie działa.
Czyli interfejs zachowuje się dokładnie tak samo jak przed dodaniem przełącznika.
Będę wdzięczny za jakąkolwiek poradę, bo nie wiem co zrobić, żeby dostać się do GEMa...
Edit: Problem rozwiązany - wystarczyło w ELMConfig wybrać opcję "Setup adapter for MS-CAN bus". Interfejs działą w trybie MS-CAN bez zarzutu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Więc na interfejsie z innym schematem połączeń wtyczka-interfejs też wszystko działa jak należy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.