View Single Post
Stary 27-07-2014, 19:12   #6
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: Mocowanie tablicy rejestracyjnej - śruba się kręci

Cytat:
Napisał kubaw20055 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli będziemy kręcić nitonakrętką w kółko na siłę do do końca zniszczymy otwór w klapie Nitonakrętkę, trzeba usunąć od wewnątrz, tj. wypchnąć ją (złapać i wypchnąć ją bez kręcenia na boki).
Kuba nie bardzo rozumiem jak wcisnąc nitonakrętki do środka jeśli tkwią w nich zakleszczone śruby (miałem zablokowane obydwie). Usunąłem je kluczem zatrzaskowym, łapiąc za śruby i ciągnąc do siebie po okręgu. Nie kręciłem nitonakretkami przy usuwaniu. Zaczęły się obracac przy próbie odkręcenia. Uszkodzenia miałem niewielkie, odkształciły się tylko delikatnie brzegi sześciokątnego otworu. Nowe, plastikowe kołki zabezpieczyłem silikonem z zewnątrz i od wewnątrz, bo faktycznie lakier delikatnie poodpryskiwał na rantach blachy. Podejrzewam, że przy rozwiercaniu, czy szlifowaniu kątówką/fleksem narobimy większego bałaganu z lakierem. Swoją drogą nagroda dla inżynierów Forda za ten patent Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem