Temat: [Focus 1998-2004] Kluczyk a kodowanie pilota??
View Single Post
Stary 27-07-2014, 23:11   #1
elo127
ford::amateur

Imię: Dariusz
Model: Focus sedan
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000
Domyślnie Kluczyk a kodowanie pilota??

Witam
Mam mala rozkminke a wiec rok temu kupilem focusa GHIA z 2000 i z autem dostalem dwa kluczyki jeden jajkowaty z 3 przyciskami a drugi zwykly kwadratowy( zapasowy) po miesiacu 2 przyciski sie poprostu rozpadly wiec zalatwilem sobie drugi zakodowalem przelozylem ta kapsulke z czipem i wszystko smiga do tej pory a DZISAJ kupilem drugiego focusa LX z 2001r i od wlasciciela dostalem tez 2 kluczyki ALE Jeden jest inny niz te co do tej pory mam ( 1-szy jest dziwny bo kwadratowy z jednym przyciskiem na srodku!(niby latarka ale tylko dziura zostala po djodzie) a drugi normalny zapasowy kwadratowy) wiec pomyslalem sobie ze zrobie sobie kluczyk z 3 przyciskami (bo zostaly mi jeszcze 2 piloty z wczesniej bo na szrocie dostalem 3 na zapas) i tu zaczely sie schody gdyz probowamem 38 razy przekrecac z 0 na II i nic zero sygnalu a prubowalem w sarym i z pierwszego, centralny z klucza dziala wiec co jest grane moze sie nie da zrobic pilota? tylko z klucza trzeba a moze trzeba inna modlitwe odmowic. Z gory dzieki
elo127 jest offline   Odpowiedź z Cytatem