Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 01-08-2014, 08:37   #732
dominlodz
ford::average

Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

LM327 od Mari, z założonym włącznikiem oczywiście, chociaż do PCM nie jest chyba za bardzo potrzebny, chyba z tego co czytałem włącznik jest bardziej do MS-CAN, standardowo LM chyba powinien pracować z HS-CAN'em.

powiem tak, no naprawdę bardzo fajnie działa ta wersja od mari, zero problemów, tak samo jak programowałem HEC. ale zbieram na STN1110 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko narazie troche drogi jak dla mnie.

no i powiem że bardzo miłe zaskoczenie, jak wcześniej miałem muła tak koło 2k obrotów dzisiaj wciskam gaz a ten mi zpod świateł uciekł i pomyslałem kurcze ale wypas. a wcześniej myślałem że mogę mieć coś z EGR'em.

jeszcze co do samego programowania,
ja postanowiłem się nieco zabezpieczyć,
1. najpierw zadzwoniłem sobie do dwóch specjalistów z IDS'em żeby pomogli gdyby cos.
2. przed jakimkolwiek działaniem zrobiłem PCM-Dump'a żebym miał możliwość powrotu do tego co było no i oczywiście backup konfiguracji
3. podłączyłem przetwornice do laptopa tak w razie czego, a mogę nawet polecić, bardzo fajnie działa, do takich rzeczy typu lutownica pod blokiem niezastąpiona, cena około 50zł.
4. no i oczekiwanie.
5. na koniec wielka radość jak poszło ok.

chociaż po samym startcie komunikat engine error skutecznie podnosi ciśnienie ;]

a co do wersji firmware, ja to sobie wykombinowalem tak ze najpierw dump mojego, jak by nie poszla aktualizacja ze strony.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20140731_212750.jpg (102.1 KB, 182 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20140731_205508.jpg (86.0 KB, 201 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Untitled1.jpg (12.9 KB, 69 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez dominlodz ; 01-08-2014 o 08:43
dominlodz jest offline   Odpowiedź z Cytatem