Witam wszystkich. Znalazłem jeden temat
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=199846 tylko nie wiem czy to będzie rozwiązanie mojego problemu.
Mam fiestę mk5 z 99r z silnikiem 1.25 (55kw). Mój problem jest taki, że podczas jazdy, gdy mam np.2 tyś obrotów, puszczam gaz (na dwójce i trójce najczęściej), obroty spadają, to samochód czasem przez chwilę zacznie szarpać. Co może być przyczyną szarpania, podczas schodzenia z obrotów? Jakie obroty mam w samochodzie, zaznaczyłem na zdjęciu (wzięte z internetu).
Problemów z gaśnięciem, ruszaniem i przyśpieszaniem nie ma. Wkręca się na obroty prawidłowo. Od samego początku gdy kupiłem samochód, obroty były na takim poziomie. Silnik pracuje równo, tylko gdy puszczę nogę z gazu przy 2tyś obrotów, to wtedy zaczyna zwalniać i czasem szarpnie. Żadnych błędów na komputerze nie ma. Kilka razy sprawdzałem i wszystko jest ok.
Strzałka biała oznacza obroty w normalnym położeniu. Czerwona, podczas włączonej klimy. Samochód szarpie niezależnie czy jadę z klimą czy bez.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.