Koledzy, mam pewien zgryz, mianowicie chciałem domontować do mojego SMAXa z 2008 roku z Navi NX i Modułem 488, USB bo mam tylko gniazdo audio jack w schowku.
Zakupiłem na znanym portalu aukcyjnym moduł 8M5T-19C112-AR i zamówiłem a ASO w Wawie następujące części tak jak podano gdzieś w tym wątku dla SMAXa:
1543450 Gniazdo USB
1550778 Ramka do zabudowy gniazda USB
1692627 kabel miniUSB.
Zgrzyt polega na tym że
kabel nie pasuje do zamówionego gniazda USB.
Natomiast drugi koniec z fikuśną wtyczką miniUSB jak najbardziej pasuje do modułu BT/VC.
Kabelek kosztował coś ok. 50zł ale był też jakiś za prawie 250zł. Ale jak wyczytałem na forum (jeśli dobrze zrozumiałem) tamten ma jakiś patent fordowski od strony modułu czyli nie miniUSB.
Jakie w końcu numery tych części powinny być żeby to grało ze sobą ???
Co ciekawe to gniazdo USB ma złącze po stronie kabla, które wygląda na gniazdo USB (żeńską końcówkę) ale np pendrive'a w to nie da rady włożyć jest ciut za wąskie. Czyli nie może to być kabelek z wytkiem USB po stronie gniazdka (kabelek miniUSB-USB z obu stron wtyk).
Tylko jakiś patent. Natomiast kabelek jest zakończony gniazdem USB tak jakby miał być sam montowany bez dodatkowego gniazda.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy powinienem zamówić kabel za 250zł żeby to połączyć? Ale boje się że z kolei nie będzie pasował do modułu.
Poniżej fotki niekompatybilnych złączy.