View Single Post
Stary 07-08-2014, 01:11   #791
Du_poid
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przecież to właśnie o to chodzi aby pojazd na światłach dziennych był widoczny właśnie z daleka, z przodu a nie z bliska z boku. Podłączenie SD2 pod przeciwmgielne wcale nie jest bardziej naturalne. Co najwyżej bardziej drażniąco może działać na "stróżów prawa". Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie do końca bo zasada działania dziennych to właśnie rozproszona wiązka światła nie mająca oświetlać niczego, ale mająca być widoczna z każdego "punktu", przeciwmgielne są światłem rozproszonym bardziej niż długie.
Zakładając SD2 pod przeciwmgielne kierowałem się zasadą, że większość samochodów ma DRL założone właśnie na dole zderzaka (fabrycznie), najbardziej do moich świateł zbliżone są skody, które świecą tak jakby miały włączone przeciwmgielne również niektóre modele fordów np s-max bez ledów. A jeżeli o "stróżów prawa" to jakoś nie miałem kłopotu przy kontroli, a nawet przypomnę, że przegląd rejestracyjny przeszedłem z SD2.

A tak na podsumowanie, ani tu ani tu nie jest dobrze bo nie po to są te światła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Du_poid jest offline   Odpowiedź z Cytatem