Cytat:
|
Kup dobry dywanik pod nogi kierowcy, z wysokim rantem zabezpieczającym przed ściekaniem wody pod wykładzinę. Taki, który bezpiecznie wyciąga się na zewnątrz i wtedy dopiero wylewa się z niego wodę.
To co wcieknie zimą ze stopionego śniegu naniesionego na butach w szczeliny wykładziny - nie wyschnie potem pod wykładziną nawet w największe upały.
W celu wysuszenia trzeba unosić wykładzinę jak najczęściej przy każdej okazji, jeśli to możliwe także co noc po jeździe, przy upalnej pogodzie z otwartymi drzwiami, wtedy w ciągu kilku dni wyschnie od dołu.
Ja już od ponad 20 lat używam takich dywaników w Transitach i mam spokój z wilgocią pod dywanikiem od strony kierowcy. Problemem jest to, że te dywaniki szybko się przecierają pod obcasem buta, pod piętą prawej nogi przy pedale gazu. Wytrzymują góra pół roku, ale coś za coś...
Niezależnie od tego może być rzeczywiście przeciek.
|
Miałem nadzieję,że problem z wodą skończy się wraz z wymianą dywaników,jednak po dzisiejszych intensywnych opadach znów pojawiła się woda na podłodze i nadkole mokre
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W czasie opadów samochód już stał zaparkowany więc wykluczam raczej,że gdzieś spodem woda się dostaje do środka. Ma ktoś może wiedzę jak ściągnąć okładzinę nadkola lewego, bo chyba od tego muszę zacząć.
Może ktoś z kolegów już przerabiał temat i jest w stanie mnie nakierować jak i gdzie szukać przecieku