Witam,
Z powodu dziwnego zachowania wskazań temperatury postanowiłem sprawdzić czujnik. Przeczytałem ten wątek jak i kilka innych i uzbrojony w wiedzę przystąpiłem do wyjęcia czujnika.... którego nie ma.
Oto dowód:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zacząłem więc szukać gniazda bo może się odpiął i dynda na przewodzie, ale też go nie ma:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(Zaślepione gniazdo do przeciwmgłowych, po przeciwnej stronie, znalazłem bez problemu.)
Jedyna szara wtyczka w okolicy jaką znalazłem jest na zdjęciu poniżej. Jednak przewód znika gdzieś za kolektorem dolotowym.
I tu pytania:
1. Gdzie jest czujnik???
2. Gdzie powinno być gniazdo, wiązka i gdzie powinna dalej iść???
Najciekawsze że wskazania temperatury są. Nieco dziwne bo np. zaniżone o kilka stopni i co ciekawe po włączeniu klimatyzacji temperatura się obniża.
A przy okazji może ktoś wie co to za czujnik pod zamkiem maski:
Z góry dzięki za pomoc!
Auto - Mondeo MK III 2005 1.8 125KM (po lifcie).