View Single Post
Stary 09-08-2014, 08:41   #6
forotten
ford::beginner

Model: Fusion
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Dziwne dźwięki dobiegające z silnika?

Dziękuję za odpowiedz .
Dzisiaj zadzwonię do aso żeby mi sprawdzili czy mam dwumase po VIN-nie.

Bo pasowało by wymienić już chyba cały komplet sprzęgła przy okazji wymiany tego łożyska prawda ?
Na aledrogo są zestawy luk-a po 1,4 tyś więc pewnie na to bym się zdecydował no chyba że mam wersję bez dwumasy w co wątpię bo ja nie odczuwam żeby moim autem telepało na wolnych obrotach a wyczytałem że bez dwumasy właśnie tak się dzieje i że można założyć koło zamachowe ale wtedy będzie trzęsło autem na wolnych obrotach .

Odnośnie lakieru to niestety będę musiał to zrobić nawet rzeczoznawca powiedział że tak spartaczyli robotę że masakra pęka lakier wszędzie bo oni ponoć nawet tego nie czyścili przed lakierowaniem i tak kładli byle by było , powiedział że to dalej będzie pękać po zimie to już lakieru może nie być .

Odpowiadając na Twoje pytanie PacMan to tak od osoby prywatnej niestety bo od komisu to bym wiedział co robić , od osoby prywatnej obowiązuje rękojma ale to widać z gościa jakiś cwaniak bo dzwoniłem i nawet wysłałem pismo i nie odda bez sądu a jak wiadomo sprawy sądowe trochę kosztują + ewentualne odwołanie się + czas przez który nie mogę korzystać z auta aż do zakończenia sprawy ... Zobaczę co mi podpowie prawnik w tym tygodniu
forotten jest offline   Odpowiedź z Cytatem