Temat: [Transit 2000-2006] Mała moc silnika 2.4 TDDI
View Single Post
Stary 10-08-2014, 19:06   #6
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Pomoc i identyfikacja silnika

Cytat:
Napisał marksko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Podczas jazdy tak powiedzmy jak na 3 biegu chciałem pociągnąć go bardziej i zaczął szarpać
Generalnie trzeba go podłączyć do dobrego testera i sprawdzić jak działa układ wtryskowy i czy są jakieś błędy.
Cytat:
Napisał marksko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3. Zakup hałasującego auta... jakoś to się chyba da naprawić żeby nie hałasowało tak myślę
Jakoś może się da, ale jeżeli jest to zwalony dyfer, to koszty mogą być spore.
Cytat:
6. czyli już wiesz że on ma 90km tak? nie oczekuje z niego torpedy tylko ma iśc 100 km/h nic wiecęj nie musi ale żeby się względnie zbierał
Wiem, że... tyle miał, bo ma tabliczkę na drzwiach informująca o mocy. Jeżeli osprzęt pozostał stary, to nadal powinien mieć taką moc.
Cytat:
czy w tych silnikach stosuje się tak jak w starym 2.5d rozruszniki planetarne szybko obrotowe?
Tak, tu są szybkoobrotowe rozruszniki z przekładnia planetarną.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 10-08-2014 o 19:10
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem