Temat: [Mondeo 2007-2014] Światła dzienne ("skandynawskie").
View Single Post
Stary 13-08-2014, 11:09   #131
Paramedyk
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Światła dzienne ("skandynawskie").

Cytat:
Napisał bruneros Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sluchajcie a jak to jest...
Kolega ma mondka Titanium z xenonami z 2010 roku (przedlift) i włączonym trybem skandynawskim. Po zdekodowaniu VINu w etisie, pokazuje ze jego auto jest wyposazone w światła do jazdy dziennej. Pytanie - czy wyłączając tryb skandynawski i mając światła na AUTO, dzienne odpalą sie automatycznie a po zmierzchu zapali się xenon ? ktorymi zarowkami realizowane są wowczas dzienne ?

planuje pozatym zakup kabelka - by wlasnie włączyć/wyłączyć tryb skandynawski w dwoch mondkach i mieć go na wypadek ew. problemów do zczytania błędów. specjalnie nic wiecej kombinować nie bede... ktory kabelek / interfejs kupić do takich zasosowań ? myslalem o viakenie za 150 zł. nada się ?
No ale żeby zobaczyć czy ma dzienne to nie trzeba zaglądać do VIN-u tylko w zderzak ;-). Może być tak, że w VIN-ie wyjdzie, że ma dzienne a naprawdę ich nie ma. Chyba tryb skandynawski jest zakodowany w VIN-ie pod hasłem "dzienne". Przynajmniej u mnie tak jest, VIN również informuje o "światłach dziennych" a ich nie mam.
Paramedyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem