C5 z pierwszego linku :
po
1. nie kupuj "sprężynowca" będziesz żałował, ja mam taką C5 z hydro i to jest to co potrzeba do jazdy w komfortowych warunkach.
Hydro zawieszenie poznasz po tym że nie maręcznego hamulca, jest elektryczny
2. C5 "sprężyna" są tanie bo mniej warte, poszukaj w google test obu wersji a dowiesz się dlaczego hydro jest lepsze
3. auto wygląda jak po lakierce... może się mylę ale tak wygląda
Trzeba by podjechać z Lexią i obadać to auto, ale czy warto jechać ? Lepiej szukaj hydro..
Właśnie wróciłem z poszukiwań C5 z
hydro + navi, ksenony, takie auta kosztują dużo więcej, np. z przebiegiem do ok 120 tys.km trzeba dać od 13 tys € i więcej. Mam na myśli dobre auta, bez jakiś wad ukrytych. Z dużymi przebiegami będą tańsze...
4. Hydro zawieszenie, jak auto nie było bite wtedy jest mało awaryjne i wcale nie jest drogie w utrzymaniu. To mity o awaryjności i kosztach.
Moje ma 2 z przodu i nic się nie dzieje...
Cytat:
|
A jak z awaryjnością tego zawieszania i kosztami naprawy ?
|
to jest wersja "sprężyna" więc ceny jak w każdym innym aucie...
5. Niemcy raczej nieczęsto montują haki, Holendrzy w tym celują
Bump:
myślisz że mają jakieś tajemne dojścia ? Szukają aut jak każdy i jak każdy handlujący muszą zarobić ...
Bump:
zastanów się, może jednak lepiej brać hydro ?
Bump:
sprężyna
Bump: oglądałem tego
http://otomoto.pl/citroen-c5-2-0hdi-...C33911366.html
przebieg może być prawdziwy ale nie działa klima, błąd połączenia z BSI, i wiele podobnych, mógł mieć jakieś zdarzenie przodem, auto w drugim lakierze, pochodzi z Włoch i jest trochę poobcierane. Trudno powiedzieć czy go kupować czy nie ...na + VAT 23%
Oglądałem jeszcze jednego z PL salonu z 2010r z przebiegiem 32 tys km.
Sprzedawca nie pozwolił podpiąć się kompem, pojechaliśmy do ASO , auto miało dużo błędów stałych, źle działały przednie czujniki parkowania, wyciek ze skrzyni, silnika, turbina zarzygana, wyciek ze sfery od hydro!!!
Auto wg.mnie było być może gdzieś podtopione, bo spód auta, okolice silnika mocno zardzewiałe + pęcherze . Pan chciał za auto 50 tys zł . Nierealne za taki stan do przebiegu który też mógł być inny ... . Zrezygnowaliśmy z zakupu., za godz był tel że odda za 48500 zł . nie, dzięki. Po paru dniach cena jego była 48 tys zł .
Dzisiaj już nie widzę tego ogłoszenia, być może ktoś kupił. Kupił ktoś kto niema całkowicie pojęcia o autach, ale stan licznika pewnie zrobił swoje ...
to może być ciekawe auto , choć warto poszukać w google opinii o sprzedawcy , to może jednak auto warte zainteresowania
http://otomoto.pl/citroen-c5-tourer-...C34142699.html