Odp: Gumowe osłonki na ranty drzwi
Witam. Koledzy nie decydujcie się na tego typu ochronę. Jestem użytkownikiem juz od roku FF mk3 z ochroną krawedzi. Od strony kierowcy mechanizm szwankował już po 3 miesiącach użytkowania. Kilkakrotnie mechanizm się zaciął i nie domkły sie drzwi. Po kilku takich zdarzeniach gumowa osłonka odpadła i ukruszyła się. Po 9 miesiącu zauważyłem brak osłony od strony pasażera. Przy serwisie roczny zgłosiłem usterkę, a inteligentni fachowcy w ASo stwierdzili moją winne iż za blisko stałem samochodu i krawedzie zawadzały o moje nogi lub oblodzenia w czasie zimy. Serwis wycenił mi końcówki na 170zł + od strony pasażera pekła cała prowadnica koszt 600zł. Ford w tym przypadku wciska bubel i daje możliwośc zarobku serwisom. Jak dla mnie jest to naciąganie ludzi. proponują klientowi ochronę krawedzi za 250zł , a późniejsze utrzymanie tego patentu kosztuje nas kupę kasy. Na filmikach ekstra to wygląda, przez to sam na to się skusiłem ale w praktyce jest inaczej. Zastanówcie się dobrze czy warto wydać w tej chwili to 350zł za ochronę krawedzi przy kupnie samochodu. W moim przypadku zadowolenie szybko minęło, a po drugie obsługa w ASo jest tragiczna jak człowiekowi głupoty wciskają.
|