Temat: [Mondeo 2007-2014] 2.0 TDCI ciśnienie różnicowe DPF
View Single Post
Stary 17-08-2014, 13:02   #24
mesel_wwa
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: 2.0 TDCI ciśnienie różnicowe DPF

Cytat:
Napisał arkmyl12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie dziwię się koledze Mesel_wwa że poprostu ma dość szukania i daje do serwisu. Każdy sposób jest dobry żeby wreszcie znaleźli przyczynę. Też jestem zmęczony szukaniem czemu "puszcza bąki"
Sprawa wygląda na rozwiązaną. Od dwóch dni zero czarnych "bąków" przy ruszaniu oraz mocniejszym dodawaniu gazu. Obyło się bez jakiegokolwiek serwisu bo nie miałem ostatnimi dniami czasu i możliwości oddania auta na poszukiwania.

Zaznaczę, że mam nowy EGR wymieniony z miesiąc temu ale to nie miało wpływu na dymienie.

W akcie desperacji zakupiłem zaślepkę EGR w komplecie z uszczelkami: http://allegro.pl/11-zaslepka-egr-pe...491802783.html .
Gdy zdemontowałem rurkę pomiędzy EGR a przepustnicą zauważyłem, że powierzchnia styku na zaworze z wspomnianą rurką ma w 1/3 obwodu ślad sadzy. Dało mi to to myślenia i stwierdziłem, że tam może coś przepuszczać.

Ostatecznie zaślepki nie zamontowałem a jedynie jedną z dołączonych uszczelek. Skalibrowałem profilaktycznie Forscanem EGR i wygląda na to, że po problemie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Jest szansa, że i denerwujące pulsowanie przy mocnym przyspieszaniu zniknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..