Cytat:
|
nie dziwię się koledze Mesel_wwa że poprostu ma dość szukania i daje do serwisu. Każdy sposób jest dobry żeby wreszcie znaleźli przyczynę. Też jestem zmęczony szukaniem czemu "puszcza bąki"
|
Sprawa wygląda na rozwiązaną. Od dwóch dni zero czarnych "bąków" przy ruszaniu oraz mocniejszym dodawaniu gazu. Obyło się bez jakiegokolwiek serwisu bo nie miałem ostatnimi dniami czasu i możliwości oddania auta na poszukiwania.
Zaznaczę, że mam nowy EGR wymieniony z miesiąc temu ale to nie miało wpływu na dymienie.
W akcie desperacji zakupiłem zaślepkę EGR w komplecie z uszczelkami:
http://allegro.pl/11-zaslepka-egr-pe...491802783.html .
Gdy zdemontowałem rurkę pomiędzy EGR a przepustnicą zauważyłem, że powierzchnia styku na zaworze z wspomnianą rurką ma w 1/3 obwodu ślad sadzy. Dało mi to to myślenia i stwierdziłem, że tam może coś przepuszczać.
Ostatecznie zaślepki nie zamontowałem a jedynie jedną z dołączonych uszczelek. Skalibrowałem profilaktycznie Forscanem EGR i wygląda na to, że po problemie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Jest szansa, że i denerwujące pulsowanie przy mocnym przyspieszaniu zniknie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..