Odp: silnik TDDI 115 KM po wymianie nie odpala
rozrząd był zadeklowany pompa wyjęta koło zębate zapięte ściągaczem aby nie spadło z łańcuszka.
Właśnie wróciłem z garażu sposób na zalezienie tej blokady jest następujący wykręciłem wtrysk w gniazdo wsadziłem sztywny pręt i kręciłem kołem pasowym, pręt zszedł w dół znak pisakiem na pręcie następnie kręciłem dalej pręt poszedł do góry i znak flamastrem jeden obrót kołem to dwa cykle góra dół, następnie wyjąłem pręt wtrysk podłączyłem do przewodu i wsadziłem go do plastikowej butelki i zakręciłem silnikiem z stacyjki wtrysk zaczął podawać paliwo wyczekałem moment następnego wtrysku i przed nim wyłączyłem silnik sprawdziłem moim pręcikiem położenie tłoka brakowało 1,5cm do górnej granicy więc dokręciłem już resztę kołem pasowym i otwór na blokadę w czujniku wału znalazł się. Odkręciłem dekiel od pompy i ustawienia blokady pasują. Gdzie jest ta druga blokada na pompie nie mogę jej znaleźć. Następna sprawa podczas kręcenia silnikiem z otworów kolektora ssącego wydobywały się opary nie wiem czy to prawidłowo.
Ostatnio edytowane przez w_jurek ; 17-08-2014 o 23:48
Powód: uzupełnienie
|