Temat: [Focus 2004-2008] Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km
View Single Post
Stary 18-08-2014, 18:09   #116
Nauti
ford::beginner

Imię: Nauti
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km

Cytat:
Napisał bankarobert Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może kolega wytłumaczyć jak to robi że spala max 3l/100km?
może kolega ma podtlenek gazu?
Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety w każdej grupie społecznej znajdują się jednostki przy których,wyobraźnia Andersena przy pisaniu bajek to pikuś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał paoloWawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie tyle się zainteresuje, co da koledze od razu nagrodę.
A może tak koledzy zaczną czytać ze zrozumieniem?
Napisane jak byk CHWILOWE spalanie na trasie przy prędkości 90km/h. Nie ma mowy o średnim spalaniu na tym poziomie bo nie idzie utrzymać stale takiej prędkości... także tego...

Wracając do tematu, mk2 (po FL) kombi, 1,6 tdci, 109KM, wycięty DPF. Codziennie trasa ok.52 kilometry + kilka kilometrów po mieście. Spalanie od 4.0 do 5.0. Najczęściej 4,2. Przepisów staram się nie łamać, ale te 100-110 jadę, jeśli ruch i warunki pozwolą. Spalanie faktycznie wzrasta w mieście dość mocno, ale nie zrobiłem jeszcze pełnej "setki" po samym mieście, więc nie wiem ile faktycznie mi wyjdzie.
Jako ciekawostka - rekord póki co to 3,3 litra przy przejechanych ok. 60 kilometrach, ale to przy "dziadkowej" prędkości 70-80km/h - ładne widoki były Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nauti jest offline   Odpowiedź z Cytatem