Cytat:
|
A czy nie istnieje opcja aktywowania świateł do jazdy dziennej na długich (na 30%) przy bixenonie tak jak to się robi w innych autach ?
|
nie jest to legalne w Pl....
Cytat:
|
Witam co do przepisów mówiących o światłach do jazdy dziennej to przed montażem świateł do mk1 dużo szukałem i czytałem znalazłem przepis który mówił że światła do jazdy dziennej muszą gasnąc po załączeniu świateł postojowych lub mijania, ale to w samochodach do roku 1999(nie jestem na 100we pewny czy ten rok ale jak znajdę to dam znać), a w samochodach po roku 1999 przepis mówi tak jak już było pisane, że światła do jazdy dziennej gasną po załączeniu świateł postojowych.
|
Marnie szukałeś lub czytałeś z ego co pamiętam poprzedni przepis w 99 roku przestał obowiązywać a teraz jak masz dzienne to muszą się automatycznie wyłączać po włączeniu innych droga mijanie....
Światła dzienne mają być w konkretnej lokalizacji a nie "zamulone skandynawskie" z jakiejś przyczyny producenci nie sprzedają takiej opcji salonowo w nowych furkach. trafisz na pajaca ze straży gminnej lub innego nadgorliwca z itd i płacisz jak za rowery na klapie lub haku.....