Temat: [Focus 1998-2004] Migająca kontrolka świec żarowych
View Single Post
Stary 19-08-2014, 21:30   #11
Jaro100
ford::average

Model: Focus
Silnik: 2,0tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Migająca kontrolka świec żarowych

To ja opiszę swój przebieg wydarzeń, foczka sprawuje się dobrze, nic jej nie dolega, ale jak co roku byłem na przeglądzie i jak to na przeglądzie sprawdzenie wszystkiego przez diagnostę, jedno co mnie zastanawia to trzymanie hamulca kiedy to diagnosta kręci naszym układem kierowniczym na boki, otóż drugi raz mi się to zdarza, że po przeglądzie śmigam do domu i nagle sprężynka i brak mocy(po zgaszeniu silnika i włączeniu wszystko ok, błędów brak none) i teraz pytanie co może spowodować taki stan, bo jeżeli w codziennym użytkowaniu nic takiego nie ma miejsca, to co ten sprzęt diagnostyczny, który moim zdaniem nadwyręża w moim odczuciu układ kierowniczy może powodować?.
Dziwne jest to, że nie mam problemu między badaniami, a jak tam pojadę to foka zdycha, jednorazowy incydent a jednak ryzyko przy wyprzedaniu na trasie istnieje, po tym incydencie śmigałem nad morze 200 km z różną prędkością jak to na trasie i wszystko ok, a tu 5km drogi do domu i pyk sprężynka, można by rzec raz na rok norma, ale dlaczego bezpośrednio po przeglądach?. Zagadka.
Jaro100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem