Temat: [Galaxy 2006-2015] Światła do jazdy dziennej + diagnostyka
View Single Post
Stary 20-08-2014, 01:19   #58
marcink719
ford::average

Imię: Marcin
Model: Galaxy mk3, Focus mk1
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM, 2.0 SPI
Rocznik: 2007,2003
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej + diagnostyka

Cytat:
Napisał sewenpamp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]bo co do łamania przepisów to tylko zostaje brak oznaczenia klosza lampy, które musi widnieć oznaczenie RL.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nara

Bump:

Chodzi o to, że na kloszach nie mamy odpowiedniego symbolu, ale jak Ciebie chwycą to nie mają uzasadnienia bo światła miałeś włączone i świeciły, a jakie "zaraz sprawdzę przecież wszystko było ok" kabelek od plusa nara i wszystko wraca do normyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a tak po za tym to sporo jeżdżę i mam CB i ja nikomu ani mi nikt nie zwracał uwagi przecież to widać kto na czym jedzie , chociaż zobaczę teraz po modyfikacjach co będzie.
Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że podajesz każdy nr artykułu, sprawdzając drobiazgowo czy wszystko gra, a mimo to świadomie łamiesz prawo stosując "tylko" jedno ale czyli światła bez symbolu RL.

No niestety tylko jedno "ale" oznacza niezastosowanie się do przepisów, więc po co je sprawdzać... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Moim zdaniem takie rozwiązanie jest bez sensu, bo co zyskujesz? Tylko żarówki od pozycyjnych z przodu i ośw. rejestracji? No może jeszcze pozycyjne z tyłu jak będą odłączane w dzień, ale moim zdaniem to akurat jest bez sensu przerabiać, jeśli zdecydowana większość samochodów na drogach przyzwyczaiła wzrok (coś jedzie przede mną -jest oświetlone).

Niestety najczęściej wymienia się żarówki h7 od mijania czy długich, więc zakładając nawet 30% z 55W x2 to 33W.

Przykładowe światła dzienne Phillips zużywają 2x7 W, czyli ponad 2 razy mniej.