Cytat:
|
ja tylko mówie o rozpędzaniu, czyli ogromnych przeciążeniach na wale oraz panewkach - każdy silnik działa sprawnie w zakresie momentu obrotowego, a w 1,6 to jest 4000 rpm, Twój ma 2500-3000 rpm
|
To uwierz mi na słowo-bo nie chodzi o to ze chce cie obrazic ale bys zrozumiał ze to niejest prawda. Z zawodu jestem konstruktorem i a wyksztalcenie techniczne i mechaniczne. poswiecilem wiele czasu swojej nauki na silniki spalinowe i powiem ci ze ja jak niemiałem tej wiedzy którą teraz posiadam to podobnie myślałem jak ty-ale okazało sie z czasem ze to była głupota.
Wytłumacze ci to tak-im wieksze silnik ma obroty tym wiecej powietrza musi przepompowac i tym wieksze cisnienie musi powstawac w cylindrze podczas spalania paliwa aby z "X" energi z paliwa wyprodukowac "Y" energi pracy. Do tego oprocz tego ze jest wyzsze cisnienie to dodatkowo przy wiekszych obrotach zwieksza sie ilosc cykli pracy -tarcia i stuków w silniku.
A wiec nieda sie aby silnik miał lżej na wyższych obrotach.
Lepiej wcisnac gaz do spodu przy 1500rpm jak przy 2500rpm.
Ale warunek jest taki ze silnik musi byc wywazony i drgania nie mogą przenosic sie na układ napedowy-a w przypadku zle pracujacych silników bez koła 2 masowego to nie zawsze da sie spełnic takie warunki aby dało sie jechac spokojnie przy 1200-1300rpm.
dlatego automaty paracuja na obrotach 1200-1300rpm podczas spokojnej jazdy. I prawda jest taka ze pracowały by na niższych obrotach jeszcze bardziej wydajnie tylko ze jezeli chcemy miec mocny silnik to musi sie wysoko krecic. a musi byc roznica predkosci zachowana pomiedzy obrotami jałowymi 800rpm a obrotami do jazdy ze wzgledu na sprzegło hydrauliczne.
Wniosek jest taki ze najlepiej jezdzic silnikiem na jak najnizszych obrotach jakie to są mozliwe i jakie nie powodują drgan dla układu napedowego.
PS. moment obrotowy niema nic wspolnego z obciazeniem silnika-jest to zupelnie tylko jednostka charakteryzujaca jedną z wielu cech silnika i nie mowi nic o "męczeniu silnika"
jeden silnik ma maks moment przy 2500rpm a inny przy 4500rpm. ale gdybys jezdzil silnikiem non stop z obrotami 4500rpm, to ten silnik ledwo wytrzymalby 100kkm. niewazne czy to diesel czy benzyna.