Odp: EAC FAIL i Błędy - co to może być?
Witam forumowiczów
Mam do Was pytanie czy jest możliwe że wyszedł mi komunikat EUC fail ? bo już sam nie wiem z nerwów czy to było ECU czy EAC fail.
Szukałem informacji o komunikacie ECU fail ale nic nie znalazłem tylko są tematy o EAC fail.
Dzisiaj miałem taką sytuację.
Odpaliłem auto wszystko normalnie , po przejechaniu około 2-3 km auto straciło moc , dodaje gazu a auto prawie w ogóle nie reagowało zjechałem w boczną uliczkę i na wyświetlaczu gdzie jest godzina i przebieg pojawił się komunikat migający wydaje mi się że był to ECU fail ale z nerwów mogłem pomylić i był to EAC fail .
Otworzyłem maskę posprawdzałem czy wszystko jest tam OK , sprawdziłem oleje podotykałem przewody sprawdziłem klemy od akumulatora , odpaliłem auto i dalej był ten komunikat i auto dziwnie pracowało tak jakby nie palił na któryś gar.
Ponownie poruszałem pod maską kabelki przewody itp odczekałem z 10 minut odpaliłem auto i już było wszystko OK , przejechałem nim z 10 km i wszystko wróciło do normy teraz nic się nie wyświetla.
Pytanie do Was
Czy w fusionach występuje taki komunikat jak ECU fail ? bo nie wiem a wydaje mi się że taki właśnie miałem na wyświetlaczu.
Pytanie 2
Może nie w odpowiednim dziale ale zadam je w sekcji małopolski jeszcze .
Czy jest ktoś z Tarnowa lub bliskich okolic i posiada komputer żeby sprawdzić błędy podjechał bym na sprawdzenie jeśli to nie problem ?
Mam fusiona z 2002 roku i on chyba nie posiada komputera pokładowego więc nie pokaże mi kodu błędu na desce rozdzielczej i muszę sprawdzić na komputerze .
|