Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}
Witam, jestem świeży wiec proszę o wyrozumiałość
Chciał bym założyć tempomat lecz po przeczytaniu wielu postów mam coraz większe wątpliwości czy sobie poradzę, ponieważ jest tyle rożnych instalacji że mam strach a tematów na ten temat 10 razy więcej
Moje mondeo jest z 2005 roku tdci ze zwykła skrzynią
Zamiast najpierw kupować potrzebne części postanowiłem obadać jak bogata jest moja instalacja, wiec tak
Przy pedałach jest standardowa instalacja na dwa czujniki,brak trzeciej wtyczki.
Przy taśmie od poduchy są w wtyczce wszystkie kable
Kable te od pedałów nie posiadają wtyczki c35, instalacja idzie do góry za deską w prawo i jakby zawracała, ale nie jestem pewny czy zawraca cała bo jest kiepskie dojście.
Moje pytanie do was koledzy którzy posiadają identyczna instalacje co ja i auto po lifcie.
A jest was trochę tutaj którzy są ekspertami w dziedzinie mondeo.
Czy ktoś zamontował i działa tempomat z taką instalacją
Jeżeli tak to prosił bym o pomoc, jakiś link do opisu gdzie stoi wszystko, ale tylko do takiej instalacji co posiadam. Chyba że któryś z forumowiczów z lubuskiego chciał by to zrobić za coś.
Jeżeli był by ktoś tak miły i dał listę potrzebnych części, jeżeli oczywiście się da to zmontować żeby działało.
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Wszelakie zdjęcia są bardzo mile widziane ponieważ nie jestem elektrykiem.mogą być odręcznie namalowane. Widziałem kilka fajnych zdjęć z instalacją porobionych przez forumowiczów co są bardzo czytelne dla laika takiego jak ja, lecz dotyczą one albo to benzyniaków albo aut przed liftem. Co mi nie za wiele daje.
Jeżeli miał bym podać jeszcze jakieś informacje to proszę pisać
Bump: Lista części jest ogólnie mi znana
-czujnik do pedału dwu obwodowy
-poduszka z przyciskami lub same przyciski
a co do instalacji to nie wiem bo jak pisałem jestem laikiem więc tu proszę o pomoc
Później wgrywanie wszystkiego i powinno działać
|