W takim razie rozsądnym pomysłem jest jednak przeróbka układu wydechowego, ponieważ ja pokonuje na codzień 110km do pracy a tankowanie co dwa dni byłoby mocno uciążliwie tak jak postoje co około 2 godziny w czasie podróży (chociaż tak zalecają profesjonalne czasopisma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hihi) Dlatego aby nie zepsuć fabrycznych parametrów układu wydechowego należy do tematu podejść poważnie. Dlatego zachęcam do zamieszczenia fotorelacji z tego typu przeprowadzonych prac oraz jakie zostały użyte podzespoły.
PS: proszę o podawanie pojemności butli lpg wraz z jej wymiarami w mm .
I dokładne parametry podzespołów użytych do budowy instalacji oraz takich rzeczy jak miejsce zamontowanie reduktora (ponieważ kilka razy spotkałem się z opiniami że tam jest daleko przewody za długie itp.) wszystkie takie niuanse należy wyłuskać aby cieszyć się jak najlepszym wykorzystaniem podzespołów . Spotkałem się także z informacją o sposobie montażu butli gdzie miało to znaczenie podczas przyśpieszania z małą ilością gazu co doprowadzało do przejścia na benzynę ponieważ gaz uciekł w inne miejsce, miejsce zamontowania listwy wtryskiwaczy gazowych itp.
Przepraszam za mój lakoniczny język ale nie jestem fachowcem z dziedziny montażu "podtlenku" LPG
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hihihi