Cytat:
|
bez przeróbki zasieg ok 230 - 260 km zaleznie od spalania, wchodzi malutka butla.
|
A można podać dokładne wymiary tej butli którą można zainstalować bez potrzeby przeróbki wydechu. Jakiej firmy jest to butla tzn gdzie ewentualnie mogę ją kupić?
Sama przeróbka wydechu polega na wymianie tłumików końcowych na mniejsze a tym samym mniej sprawniejsze tzn z uwagi na rodzaj materiału użytego do ich produkcji wg speca w mojej miejscowości maksymalnie wytrzymają 3-4 lata i do wymiany. Dodatkowo przeróbka będzie polegać na szerszym poprowadzeniu końcowych tłumików polegająca na wydłużeniu rur od rozgałęzienia.
Jak pojechałem do dwóch fachowców pokazałem im zdjęcia z forum o co mi chodzi i jeden nie podjął się tematu ale to jest samozwaniec a nie mechanik chociaż warsztat ma duży a jak byłem u drugiego który robi tłumiki od 30 lat opowiedział spokojnie co i jak zrobić i całą przeróbkę z wymianami uszczelek i innych dupereli wycenił na ok 700 zł przy założeniu że tłumiki końcowe będą polskiej produkcji (160 zł szt - nie pamiętam nazwy) jeżeli będzie tłumik jakieść firmy zagranicznej (tzw lider w tej branży również nie pamiętam nazwy) wtedy jeden tłumik 280-300 zł więc inwestycja wzrasta do 1000 zł.
Bump: Wczoraj byłem u jednego z przedstawicieli firmy STAG. Jestem mile zaskoczony bo instalator jasno i wyraźnie opowiedział o całej instalacji i co najważniejsze uprzedził mnie o ewentualnych problemach jakie mogą wystąpić czyli słynnym ciśnieniu paliwa i jego powrotu co może wiązać się z unieruchomieniem auta na benzynie. Podobało mi się to że opowiedział to jako jedyny a byłem na razie w trzech firmach gdzie wychodzili raczej z założenia zrobimy a martwić się będziemy później. W STAG zaproponowano mi instalacje w oparciu o STAG-300 ISA2 i emulator który ogarnie problem z paliwem z paliwem FPE-V. Na stronie firmy w instrukcjach obsługi tych emulatorów widać w jakich silnikach powinien być stosowany i są to głównie Volvo. Całość instalacji wraz z pojedynczymi wtryskami hana wg firmy w której byłem ok 3900 zł. Dodatkowo umówiliśmy się na telefon w sprawie sprawności tych emulatorów tzn ja miałem zadzwonić na infolinię techniczną STAGA w tej sprawie co już zrobiłem a instalator maił sie dowiedzieć o ilośći montowanych takich instalacji w tych silnikach i ewentualnych problemach. W przypadku dużych problemów odstępuje od tej instalacji. Na infolinii powiedzieli że montują takie instalacje w 2.5 T i nie ma problemów ale zaproponował aby instalacja była na sterowniku STAG-300 premium gdyż w przeciwieństwie do wcześniej wymienionego ten na bieżąco analizuje mapę i się dostosowuje a tamten robi to raz i tak trzyma bez względu na zmianę otoczenia tj temperatury, stylu jazdy itp. Teraz czekam na telefon od instalatora i chyba się zdecyduje.
W związku z tym mam pytanie czy jest w tym aucie hydrauliczna regulacja zaworów?
Czy przewody od świec muszę wymienić i na jakie? Co ile będę musiał je wymieniać?
Jak dostanę cynk od instalatora to się podzielę newsem.