View Single Post
Stary 26-08-2014, 20:23   #1
Sethh
ford::advanced

Model: Puma
Silnik: 1
Rocznik: 22
Domyślnie Późno spadające obroty po rozsprzęgleniu

Temat jest trochę przewrotny. Wcześniej miałem czasem lekko falujące obroty na dojeździe do skrzyżowań, ale spadały normalnie. Dziś przy okazji wymiany sprzęgła została wyjęta i wyczyszczona przepustnica. I pojawił się beznadziejny efekt - po rozsprzęgleniu trzyma obroty na poziomie 1250-1300 gdzieś tak do przejścia przez 10 km/h i dopiero wtedy je obniża do prawidłowych ok 750. Czasem to mam też wrażenie, że jeśli rozsprzęglenie następuje poniżej tych 1250 obrotów, to centralka wręcz podnosi obroty właśnie do tej wartości. Macie pomysł o co w tym chodzi? Nie chce mi się wierzyć, że tak powinno być.
Normalnie mając taki problem ludzie czyszczą przepustnicę, a mi się on pojawił dopiero po jej przeczyszczeniu - paranoja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha, nie wiem czy to ma znaczenie, ale po wizycie w serwisie navi poprosiła o kod pin w ramach zabezpieczenia antykradzieżowego, a szyby musiałem programować bo nie umiały się auto zamknąć.
Sethh jest offline   Odpowiedź z Cytatem