Przede wszystkim aftermarketowe, bo więksazość luidzi montuje je byle jak, wystają, nie pasują kształtem do bryły samochodu. Ale i wiele montowanych fabrycznie mi się okrutnie nie podoba.
Cytat:
No to trzeba uderzyć do wszystkich producentów montujących w nowych autach led DRL aby wieśniackiego tuningu nie montowali. Ciekawe, gdybyś kupił nowy samochód właśnie z takimi światełkami to demontaż murowany?
|
Nie no, nie przesadzaj, aż taki rąbnięty nie jestem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale poważnie, o ile prawdą jest, co napisał SrebrnaStrzała, że "ledy to jest przyszłość oświetlenia w samochodach" to po wyglądzie DRLi w większości samochodów widać wyraźnie, że projektanci chcą nimi ina siłę "upiększyć" samochody. Niestety często efekt jest odwrotny...
Cytat:
To co napisał Tomgol, a szczególnie Kopydleusz:
"Oszczędność paliwa, oszczędność palników xenonowych (które są strasznie drogie), DRL są przeznaczone do tego, by razić kierowców z przeciwka, czyli są bardziej widoczne, niż światła mijania (które mają oświetlić drogę nie rażąc kierowców z przeciwka). "
To istotne i rzeczowe argumenty przeciwko: nie bo nie, bo mnie się nie podoba
|
Ale to przecież brednie wciskane w reklamach kierowcom żeby im wcisnąć produkt, którego nie potrzebują! O ile oszczędność na wymianie palników ksenonowych jeszcze jakoś trzyma się kupy, to obiecywanie "oszczędności" paliwa na poziomie mililitrów dzięki zakupowi produktu za ok. 200zł jest załosne. Zresztą popatrz na ulicach - ile zsamochodów z zamontowanymi aftermerketowymi LEDami ma fabryczny ksenon? Jeden procent?
Sorry panowie, do Was nic nie mam, niech każdy zakłada co mu pasuje i jeździ szczęśliwie, ale bez dorabiania na siłę ideologii o oszczędzaniu czy bezpieczeństwie. Przecież co najmniej 95% zakłąda je "bo fajne, prawie jak Audi".