View Single Post
Stary 29-08-2014, 03:18   #47
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Jak przerobić fabryczne Webasto na uruchamianie z pilota w kluczyku

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy brakuje pompy wodnej?
Nic podobnego,jakby jej brakowało to piec po około 30 sekundach od rozpalenia zgłasza przegrzanie,dlatego bo nie ma co przepchnąć ciepłej wody nagromadzonej w piecu.
Zachowanie ogrzewanie można uznać za poprawne.Ustawiłeś na klimatroniku 22 stopnie,a czy on w ogóle się załączył ? Pewnie nie,załączona była tylko dmuchawa pojazdu-tak jak jest w uniwersalnych zestawach i tam także nie ma załączenia klimatronika w ramach oszczędności energii co za tym idzie nie ma regulacji (nie działają klapy) temperatury.

Bump:
Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie powinny Cię "piec oczy"...
Tak będzie jeśli nie ma regulacji temperatury,jak wspominałem i pewnie jej nie ma bo auto nie jest ani odpalone ani na zapłonie pozycja II. W zimę w środku nie będzie juz tak ciepło.

Bump: Jeszcze jedna sprawa dlaczego wskazówka nie drgneła? To proste,webasto nagrzewa wodę do około 65/70 stopni,skala u mnie w aucie pomiaru temperatury silnika zaczyna się od 60 stopni(nie wiem jak u Ciebie,ale pewnie podobnie),owszem webasto wyłączyło się jak temperatura wody miała powiedzmy 70 stopni,ale silnik nie nagrzał się jeszcze od tej wody dostatecznie by wskazówka drgnęła,ewentualnie było to w granicach właśnie 60 stopni.

Bump: Kolego Latar czy twój Elm jest z przełącznikiem?

Ostatnio edytowane przez mm32 ; 29-08-2014 o 04:10
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem