Cytat:
|
Czy brakuje pompy wodnej?
|
Nic podobnego,jakby jej brakowało to piec po około 30 sekundach od rozpalenia zgłasza przegrzanie,dlatego bo nie ma co przepchnąć ciepłej wody nagromadzonej w piecu.
Zachowanie ogrzewanie można uznać za poprawne.Ustawiłeś na klimatroniku 22 stopnie,a czy on w ogóle się załączył ? Pewnie nie,załączona była tylko dmuchawa pojazdu-tak jak jest w uniwersalnych zestawach i tam także nie ma załączenia klimatronika w ramach oszczędności energii co za tym idzie nie ma regulacji (nie działają klapy) temperatury.
Bump:
Cytat:
|
nie powinny Cię "piec oczy"...
|
Tak będzie jeśli nie ma regulacji temperatury,jak wspominałem i pewnie jej nie ma bo auto nie jest ani odpalone ani na zapłonie pozycja II. W zimę w środku nie będzie juz tak ciepło.
Bump: Jeszcze jedna sprawa dlaczego wskazówka nie drgneła? To proste,webasto nagrzewa wodę do około 65/70 stopni,skala u mnie w aucie pomiaru temperatury silnika zaczyna się od 60 stopni(nie wiem jak u Ciebie,ale pewnie podobnie),owszem webasto wyłączyło się jak temperatura wody miała powiedzmy 70 stopni,ale silnik nie nagrzał się jeszcze od tej wody dostatecznie by wskazówka drgnęła,ewentualnie było to w granicach właśnie 60 stopni.
Bump: Kolego Latar czy twój Elm jest z przełącznikiem?