Akurat to mówił inny serwis skrzyni automatycznych (konkretnie AXOD). Ta skrzynia z MidParts jest niestety do silnika 3.0 i do 2.0 nie pasuje - konsultowałem już z nimi.
Cytat:
|
Co więcej jeżeli to ten mechanik wlał Ci ten Ravenol to podziękuj mu serdecznie bo prawdopodobnie dzięki niemu doszło do awarii.
|
Też tak sądzę - ale rozpytywałem i ogólnie sprawa nie do udowodnienia.
Cytat:
|
I nauczka na przyszłość - skrzynie automatyczne serwisuje się i naprawia w serwisach skrzyń automatycznych, a nie u mechaników samochodowych.
|
Serwisowałem w Best Car Serwis (
www.bestcarserwis.pl/), którzy są serwisem skrzyń automatycznych. Ponieważ na skrzyniach się nie znam i uznaję to za dosyć delikatny kawałek mechaniki, zdecydowałem, że musi to być dobry serwis skrzyń automatycznych. I widać niestety nie trafiłem na dobry serwis.
Znalazłem na allegro skrzynie dokładnie z tym samym oznaczeniem co moja - po wszelkich perypetiach już rozróżniam numerki - bo wszystkie 4F27E, ale kod inny. Moja to 5MP5-7000-AB PVAG. Allegro jest zalane 4F27E z końcówką PVAA, które zdaje się (po zdjęciach patrząc) rzeczywiście trochę inaczej wyglądają.
No cóż, teraz kwestia zakupu skrzyni używanej. Macie jakieś rady dotyczące co po zakupie takiej skrzyni?
Należy ją regenerować (rozebrać, odczyścić, przeszlifować itp), czy są jakieś możliwości oceny takiej skrzyni przed zamontowaniem? Wiadomo - na opis sprzedawcy ile ma przebiegu liczyć raczej nie można.