To trochę dziwnie, bo w MK2 FL ja spryskiwacz przedni włączam przyciskiem, a nie ciągnięciem dźwigni, która jest do operowania wycieraczką tylnią.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pociągnięcie dźwigni załącza wycieraczkę tylną, natomiast pociągnięcie jeszcze mocniej załączy spryskiwacz na tył i oczywiście tylnią wycieraczkę.
Dodatkowo zawsze po zakończeniu wycierania jest dodatkowa jedna rundka aby zebrać resztki i zacieki.
Co do regulacji czasówki służy do tego właśnie potencjomentr i działa on tylko dla "pierwszego biegu" czyli dźwigni podniesionej do góry o "raz". Przy prestawianiu pokrętła w dół, zmniejszasz czas pomiędzy załączeniem wycieraczki oraz załączasz wycieraczkę. Czyli możesz ustawić na samą górę i jak zauważysz że masz za dużo deszczu na szybie, to przestawiasz o jeden "ząbek" niżej, przez co ściągasz nazbieraną wodę i przestawiasz na już następny cykl żeby wycieraczka załączyłą się szybciej.
Nie posiadam dokładnych wskazań czasowych dla poszczególnych ustawień.
Co mnie tylko denerwuje to bardzo duża różnica pomiędzy przedostatnim ustawieniem a najszybszym oraz brak automatycznej regulacji z powiązaniem do aktualnej prędkości. Bardzo brakuje mi opcji, że jak zatrzymam się na światłach, żeby czasówka wydłużyła mi czas oczekiwania o przynajmniej 50%. Ale to niestety tylko marzenia dla MK2 FL.
Cała informacja jest w instrukcji na stronie 49-ej.
Ja tutaj podejrzewam, że z przyzwyczajenia chcesz włączyć przedni spryskiwacz za pomocą pociągnięcia dźwigni, a przy okazji niechcący wciskasz boczny przycisk
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.