View Single Post
Stary 03-09-2014, 09:35   #15
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: EcoBoost 1.0l I3 przełączenie 100 koni -> 125 koni

Cytat:
Napisał mmisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tedi_k mam pytanie - tak z ciekawości - czy kalibracje które wrzucasz zarówno przy przeróbce 1.0 EB 100 -> 125 jak również 1.6 EB 150 -> 182 są najnowszymi jakie są dostępne ...
Tak. Robi to za mnie IDSik...

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...bo takie tematy na forum to nic innego jak reklama zamiast dzielenia sie wiedza. no niestety tym jeszcze nasz piekny kraj rozni sie od innych ze tutaj zamiast ludzie napisac mam vcm lub idsa i wgrywam taki soft z tego silnika do takiego sterownika to pisze...

"operacja zmiany mocy z silnika..."
...
Kolega sobie trochę ulżył... A czy my napisaliśmy kiedykolwiek cokolwiek innego niż to, że wgrywamy FABRYCZNY soft - w tym przypadku - 125PS do sterownika silnika, który miał soft 100PS?
Czy ta informacja, że da się wgrać taki soft nie jest "dzieleniem się wiedzą"?
Przecież każdy "ogarnięty" posiadacz/użytkownik owych vcmów i idsów dowiaduje się, że nie musi "w internecie" szukać jakichś "wsadów" (zwykle mniej lub bardziej "trefnych"), tylko może sobie wziąć wprost od Forda...
A jak już to wie i do tego ma jakąś wprawę w użyciu tychże idsów/vcmów, to zrobi to samo co my...
A jak nie ma wprawy, to lepiej żeby nie wiedział jak to wgrywamy bo na prawdę będzie dużo bezpieczniej na tym świecie jeśli nie każdy będzie kombinował ze sterownikami silnika. I na prawdę nie zmieni tego faktu, jeśli napiszę otwartym tekstem, że do tego 1.0EB zamiast softu CV61-14C204-ANE wgrałem soft CV61-14C204-AMG...

Forum jest także miejscem, gdzie ludzie mogą się dowiedzieć, iż są tacy jak Heko albo Holdenikus albo my, którzy robią rzeczy nie koniecznie standardowe i sztampowe, ale robią rzeczy przydatne ludziom i robią to bezpiecznie...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-09-2014 o 10:05
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem